Wie van lekker eten houdt, is vast bekend met de term tapas. Het heerlijke aperitiefje uit Spanje! Van origine is het een geen volwaardige maaltijd. Het zijn hapjes tussendoor, die vaak samen met een drank worden geserveerd.
Als je in Spanje komt, merk je dat het eten van tapas vooral om gezelligheid gaat. Even rust, onthaasten en al staand bijpraten met je vrienden, familie of collega’s. Het is een informeel moment om te genieten van: de gesprekken, je vrienden, maar bovendien de heerlijke gerechten uit de keuken. Door smaakvolle gerechten te serveren kun je ervoor zorgen dat er voor een ieder wat lekkers op tafel staat.
Er zijn tientallen Spaanse tapas. Dit zijn dan de tapas die hun origine vinden in Spanje. Als je naar de tapa kijkt is het dus eigenlijk een hapje voor tussendoor. Die kennen we eigenlijk ook buiten Spanje! Zo kent men in het Midden-Oosten de zgn mezedes. Dit is vergelijkbaar, maar vanuit een andere regio. In Italië kent men de antipasto. Voorgerechten of hapjes voor tussendoor of bij de borrel.
Tapas hapjes
Als je een liefhebber bent van hapjes; of dat nou mezze, antipasto of een Nederlands hapje is, dan is het leuk om je eens te laten inspireren! Ofwel, wat anders maken dan anders! Er zijn diverse tapas recepten websites met een fantastisch aanbod.
De laatste jaren, maar ook met name in de periode van Covid/Corona wordt de horeca minder vaak bezocht. Mensen duiken vaker thuis in de keuken en genieten van hun eigen creatie. Dit kunnen we alleen maar beamen, want het maken van (tapas) hapjes is enorm leuk om te doen en ook in beperkte kring kan het een succes worden.
Kortom, of je nou fan bent van hapjes uit de Nederlandse keuken, of de Italiaanse. Of je nou bitterballen wilt maken of Italiaanse bruschetta: eet smakelijk!