Er zijn inmiddels heel wat websites zoals SocialDeal. Hier worden dagelijks acties met betrekking tot eten aangeboden. Consumenten kunnen hierdoor voor een interessant tarief uiteten en restaurants doen zo extra naamsbekendheid op. Een deal betekent vaak meerdere gangen zoals een hoofd- en nagerecht. Door de huidige corona crisis is uit eten een lastig verhaal. Gelukkig kan je ook thuis heel eenvoudig en snel een geslaagd kerstdiner voorbereiden en voorschotelen aan je gasten.
Zelf een 3-gangen diner maken
Het is echter geen vereiste om uiteten te gaan als je van meerdere gangen wilt genieten. Je kunt namelijk makkelijk zelf een klein voor- of nagerecht bereiden. Het internet heeft een groot aanbod van recepten maar ook supermarkten helpen hieraan mee. De Albert Heijn heeft een eigen magazine dat vol staat met kooktips, verhalen en recepten. Maar ook op een website als 24kitchen vind je veel inspiratie voor de kerst!
De voorkeur gaat vaak uit naar een simpel recept dat snel klaargemaakt kan worden. Een voor- of nagerecht is natuurlijk slechts een aanvulling en het draait voornamelijk om een hoofdgerecht. We hebben wel een aantal tips voor toetjes en voorafjes die je kunt klaarmaken.
Voorgerecht
Er zijn veel verschillende voorgerechten, maar een aantal zijn zeker noemenswaardig. Een hele bekende is natuurlijk de carpaccio die je zo bij de supermarkt kan kopen. Er wordt een pakketje aangeboden met een sausje en wat Parmezaanse kaas, heerlijk!. Andere opties zijn natuurlijk een vers tonijnsalade recept of een heerlijke soep met courgette of tomaten.
Hoofdgerecht
Wat past er nu beter bij kerst dan een gevulde kalkoen? Wie denkt dat dit veel werk is heeft het mis! Bij een leverancier zoals Grutto vind je een complete kerstkalkoen die al ovenklaar is. De vulling bestaat uit kalkoengehakt, gedroogd fruit en heerlijke kruiden. Geschikt voor 10 personen. Op die manier heb je dus heel snel een bijzonder en onvergetelijk hoofdgerecht voor jouw kersdiner geregeld.
Nagerecht
Het nagerecht kan ook wat bijzonders bieden en moet niet zomaar een pudding of kant-en-klaar toetje zijn. Doe eens origineel en kies een lekker, maar simpel gerecht. Hierbij kun je denken aan het maken van crème brûlée of een monchoutaart recept. Het zijn wel redelijk zware nagerechten, dus doe dit alleen bij een simpel hoofdgerecht.