Chocolade. Het is zeldzaam om iemand te vinden die helemaal niet van chocolade houdt. Of we het nou hebben over een chocoladereep of een chocoladecake. Toch laten we chocolade vaak buiten ons dieet omdat dit niet goed voor ons is. In de meeste gevallen klopt dit, maar er is ook zoiets als gezonde chocolade. Laten we kijken naar een aantal redenen om gezonde chocolade te eten.
1. Het is goed voor ons
Het is wellicht niet iets waar je direct aan denkt wanneer je chocolade hoort, maar toch is het zo. Er zijn namelijk verschillende voordelen voor onze gezondheid wanneer je chocolade eet. We hebben het dan wel over de echte pure chocolade omdat deze chocolade flavonoïden bezit. Dit is een antioxidant die verschillende lichamelijke voordelen biedt. Je kan hierbij denken aan een gezond hart en gezonde bloedvaten, maar ook aan meer energie en vitaliteit op de kortere termijn. De stof zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof vervoerd wordt door het gehele lichaam en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je meer energie krijgt en dus vitaler wordt.
2. Antivirale werking
Flavonoïden zorgen er daarnaast voor dat er meer interferon wordt aangemaakt in het lichaam. Dit is een antivirale stof waarvan bewezen is dat deze virussen aanvecht. Het lichaam bouwt dus ook een betere bescherming op tegen verschillende virussen die dagelijks ons lichaam binnentreden. Ook om weerbaarder te worden is pure chocolade dus een goede toevoeging aan een gezond dieet. Flavonoïden worden overigens niet alleen in pure chocolade gevonden, maar ook in groene thee, bosbessen, frambozen en groene bladgroenten.
3. Omdat het gewoon heel lekker is
De laatst en vrij belangrijke reden om chocolade toe te voegen aan een dieet is natuurlijk omdat het gewoon heel lekker is. Er zijn maar weinig mensen die niet houden van chocolade dus wat is nou een betere reden dan dat? Om het gezond te houden is het dan wel belangrijk om te kiezen voor de pure variant omdat bij de meeste andere varianten de flavonoïden niet meer aanwezig zijn door het productieproces.